Vezi video cu momentul exploziei de pe aeroportul din Moscova

Camerele de supraveghere ale aeroportului Domodedovo din Moscova au surprins momentul exploziei care a avut loc luni seara şi care a fost comis probabil de o femeie kamikaze şi un complice.

66 afișări
Imaginea articolului Vezi video cu momentul exploziei de pe aeroportul din Moscova

Vezi video cu momentul exploziei de pe aeroportul din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Explozia a avut loc în momentul în care presupusa teroristă şi-a deschis geanta. Terorista era însoţită de un bărbat, care se afla lângă ea şi al cărui cap a fost smuls de explozie", a declarat sursa. "Nu este exclus ca teroriştii să fi intenţionat să lase explozibilul în sală şi ca explozia să se fi produs accidental", a adăugat oficialul citat.

O altă variantă este ca bomba "să fi fost declanşată de la distanţă, deşi niciun element nu susţine pentru moment această ipoteză", a adăugat sursa citată. "Astfel, atentatul a fost comis potrivit tehnicii obişnuite folosite de cetăţenii din Caucazul de Nord", a conchis sursa din cadrul poliţiei.

Alte surse au evocat începând de luni seară pista Caucazului de Nord, regiune din sudul Rusiei afectată de o rebeliune armată de inspiraţie islamică, după cele două războaie conduse de forţele ruseşti începând din 1994 în Cecenia.

Opt străini, între care cinci europeni, figurează între cele 35 de persoane ucise luni, în atentatul de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, potrivit unei liste preliminare, publicate marţi de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Patruzeci şi trei dintre cele 110 persoane spitalizate luni se aflau, marţi dimineaţa, în stare gravă sau critică, potrivit unui bilanţ publicat de Ministerul rus al Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici