Viceamiralul Kostiukov, numit de Putin în fruntea serviciului militar rus de informaţii după moartea fostului şef al GRU

Viceamiralul Igor Kostiukov a fost numit la şefia Directoratului Principal al Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, serviciul militar de informaţii (GRU), succedându-l pe Igor Korobov, care a decedat pe 21 noiembrie, potrivit unei surse citate de agenţia de ştiri Tass.

2224 afișări
Imaginea articolului Viceamiralul Kostiukov, numit de Putin în fruntea serviciului militar rus de informaţii după moartea fostului şef al GRU

Viceamiralul Kostiukov, numit în fruntea serviciului militar rus de informaţii după moartea fostului şef al GRU

Informaţia nu a fost momentan confirmată oficial de Kremlin.

Potrivit unei surse citate de agenţia Interfax-AVN, numirea lui Kostiukov s-a produs săptămâna trecută.

Predecesorul lui Kostiukov, generalul Igor Korobov, a decedat luna trecută, la vârsta de 62 de ani, în urma unei boli grave şi de lungă durată.

Pe de altă parte, cotidianul Daily Express a relatat că Igor Korobov s-ar fi îmbolnăvit subit după ce ar fi fost aspru criticat de preşedintele Vladimir Putin în legătură cu "incompetenţa profundă" dovedită în cazul fostului spion Serghei Skripal şi a altor operaţiuni.

Kostiukov a asigurat interimatul după decesul lui Korobov.

În decembrie 2016, Kostiukov a fost inclus de Washington pe lista de sancţiuni în legătură cu acţiuni de "subminare a democraţiei" din Statele Unite în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici