Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, acuză Uniunea Europeană de „terorism” financiar

Uniunea Europeană practică "terorismul" financiar împotriva Italiei, a acuzat luni după-amiază liderul formaţiunii populiste antisistem Mişcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice, pe fondul criticilor Bruxellesului referitoare la deficitul bugetar italian.

1734 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, acuză Uniunea Europeană de „terorism” financiar

Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, acuză Uniunea Europeană de „terorism” financiar

Luigi Di Maio i-a acuzat pe oficialii europeni că transmit deliberat mesaje critice despre deficitul bugetar italian, pentru a perturba pieţele financiare.

"Nu există niciun motiv pentru repunerea în discuţie a deficitului de 2,4%. Unele instituţii europene care fac jocuri ale declaraţiilor practică terorismul pe pieţele" financiare, a spus Luigi Di Maio, citat de agenţia de presă Adnkronos.

"Începând de mâine vom explica din nou că deficitul de 2,4% nu este foarte diferit de ceea ce făceau alţii cu 2,5-2,6%. Doar că nu este bine nimic din ce fac Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului", a adăugat Luigi Di Maio, referindu-se la partidele care formează coaliţia guvernamentală de la Roma.

Comisia Europeană urmează să respingă planul bugetar al Guvernului Giuseppe Conte şi ar putea declanşa procedura de sancţionare a Italiei, au declarat surse UE citate de cotidianul La Repubblica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici