Vicepreşedintele Taiwanului face o vizită de lucru importantă în Statele Unite. China condamnă întâlnirea

  • Vicepreşedintele Taiwanului William Lai a plecat sâmbătă pentru o întâlnire importantă în Statele Unite, pe care China a condamnat-o
  • Oficialii taiwanezi se tem că vizita ar putea provoca mai multă activitate militară chineză în jurul insulei guvernate democratic
208 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Taiwanului face o vizită de lucru importantă în Statele Unite. China condamnă întâlnirea

Sursa foto: Reuters

Lai, favoritul pentru a deveni preşedintele Taiwanului la alegerile din ianuarie, face un popas în Statele Unite în drum spre Paraguay , unde va asista la depunerea jurământului preşedintelui paraguayan. Paraguay este una dintre cele 13 ţări care menţin legături formale cu Taipei.

Taipei şi Washington susţin că astfel de escale sunt de rutină şi nu sunt un motiv pentru China să întreprindă acţiuni „provocatoare”.

Beijingul a reacţionat cu furie la ceea ce vede ca un semn suplimentar al sprijinului SUA pentru Taiwan, pe care îl pretinde drept teritoriu suveran chinez.

Oficialii taiwanezi se pregătesc pentru un nou val de represalii sub forma exerciţiilor militare chineze efectuate în jurul insulei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici