Victima incidentului rasist de la metroul parizian va depune plângere împotriva agresorilor - VIDEO

Victima incidentului rasist de la metroul parizian a declarat că va depune plângere împotriva agresorilor, fani ai echipei Chelsea, şi se va adresa asociaţiilor antirasiste, informează l'Equipe, citând Le Parisien.

392 afișări
Imaginea articolului Victima incidentului rasist de la metroul parizian va depune plângere împotriva agresorilor - VIDEO

Victima incidentului rasist de la metroul parizian va depune plângere împotriva agresorilor

"Aceste persoane trebuie indentificate, pedepsite şi închise. Ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să rămână nepedepsit", a afirmat Souleymane S., tatăl a trei copii, care lucrează ca şef de operaţiuni la o companie cu sediul în apropierea staţiei Richelieu-Drouot.

El a povestit pentru Le Parsien incidentul din staţia de metrou. "Am vrut să intru în vagon, dar un grup de suporteri englezi m-a blocat şi împins (...) Am înţeles imediat că s-au luat de mine din cauza culorii pielii mele. Am stat mult în faţa lor (...) Cred că scena a durat saşe sau şapte minute. La un moment dat, agenţii RATP au intervenit, dar doar pentru a se asigura că nu va fi o bătaie. Obiectivul lor era să se reia traficul. (...) Am aşteptat metroul următor. Am ajuns acasă şi nu am povestit nimănui această întâmplare (...) Nu am ştiut că am fost filmat", a explicat bărbatul în vârstă de 33 de ani.

Justiţia franceză a deschis, miercuri, o anchetă pentru "violenţă voluntară pe motiv de rasă într-un mijloc de transport în comun".

Incidentul rasist a avut loc marţi. Un grup de fani ai echipei londoneze se deplasa cu metroul spre Parc des Princes pentru partida din Liga Campionilor, cu PSG. Într-o staţie, un bărbat de culoare a încercat să urce în vagon, însă suporterii englezi nu l-au lăsat şi după ce l-au lovit cu picioarele au scandat: "Suntem rasişti şi aşa ne place".

Scena a fost filmată cu telefonul mobil de un britanic care lucreză în Paris, Paul Nolan, ce se îndrepta spre casă de la muncă. "Uşile s-au deschis şi am putut să văd şi să aud scandările. Părea o situaţie agresivă aşa că am scos telefonul şi am filmat. Navetistul a fost complet şocat când a fost împins. Apoi, el a încercat să urce din nou, dar a fost împins pentru a doua oară. Eram complet îngrozit şi de aceea am încercat să prind o parte cu telefonul meu, iar pe unul dintre fanii echipei l-am auzit spunând ceva despre înjunghierea cuiva. Cred că se referea la un suporter al PSG, care se afla pe peron", a povestit Nolan.

Paris Saint-Germain a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania echipei Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici