Victime colaterale ale tensiunilor din Taiwan- China-SUA. Cel mai important marş LGBTQ+ va fi anulat. Explicaţia

Taiwanul a acuzat "considerente politice" pentru anularea WorldPride 2025 Taiwan, după ce a declarat că organizatorii au insistat ca cuvântul "Taiwan" să fie eliminat.

1554 afișări
Imaginea articolului Victime colaterale ale tensiunilor din Taiwan- China-SUA. Cel mai important marş LGBTQ+ va fi anulat. Explicaţia

Victime colaterale ale tensiunilor din Taiwan- China-SUA. Cel mai important marş LGBTQ+ va fi anulat. Explicaţia

Taiwanul participă la competiţii şi evenimente internaţionale sub denumirea de "Taipeiul chinezesc", pentru a evita problemele politice cu China, care consideră insula guvernată în mod democratic ca fiind propriul teritoriu, relatează Reuters.

Oraşul Kaohsiung, situat în sudul Taiwanului, trebuia să găzduiască WorldPride 2025 Taiwan, după ce a obţinut acest drept de la grupul mondial pentru drepturile LGBTQ InterPride.

Organizatorii din Kaohsiung au declarat că InterPride le-a cerut recent "brusc" să schimbe numele evenimentului în "Kaohsiung", eliminând cuvântul "Taiwan".

"După o evaluare atentă, se consideră că, dacă evenimentul continuă, ar putea dăuna intereselor Taiwanului şi comunităţii gay din Taiwan. Prin urmare, s-a decis să se pună capăt proiectului înainte de semnarea contractului", au declarat organizatorii din Kaohsiung.

Ministerul taiwanez de Externe a declarat că evenimentul ar fi fost primul eveniment WorldPride care ar fi avut loc în Asia de Est.

Taiwanul a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex în 2019, în premieră pentru Asia.

Deşi relaţiile între persoane de acelaşi sex nu sunt ilegale în China, căsătoria între persoane de acelaşi sex este ilegală, iar guvernul a luat măsuri drastice împotriva reprezentărilor persoanelor LGBTQ în mass-media şi în social media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici