VICTIMELE ciclonului Sandy: Cel puţin 13 morţi în Statele Unite şi Canada

Cel puţin 13 persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza unor rafale violente de vânt şi inundaţii provocate de către ciclonul Sandy.

1214 afișări
Imaginea articolului VICTIMELE ciclonului Sandy: Cel puţin 13 morţi în Statele Unite şi Canada

VICTIMELE ciclonului Sandy: Cel puţin 13 morţi în Statele Unite şi Canada

Autorităţile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi North Carolina au anunţat luni 12 morţi, iar poliţia din Toronto a anunţat că o femeie canadiană a fost ucisă de bucăţi de moloz smulse de rafale de vânt.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise de ciclonul Sandy în statul New York, între care un bărbat în vârstă de 30 de ani, după ce un arbore s-a prăbuşit peste acesta, în cartierul Queens, a declarat pentru presa americană un purtător de cuvânt al guvernatorului Andrew Cuomo.

Două persoane au murit în statul Jersey, după ce un arbore s-a prăbuşit peste un vehicul, potrivit unui oficial local din cadrul serviciilor de urgenţă.

Alte două persoane au murit în Pennsylvania, una după ce a căzut dintr-un copac, iar alta în urma surpării unei case, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, fără să ofere detalii suplimentare.

Ciclonul Sandy a produs luni scufundarea unei replici a velierului cu trei catarge HMS Bounty - construit în 1962 şi devenit celebru în cinema - în largul statului North Carolina (sud-est). O membră a echipajului a decedat la spital. Căpitanul nu a fost încă găsit.

În statul Maryland, o femeie a murit după ce s-a lovit de un arbore, potrivit unor oficiali.

În West Virginia, o femeie în vârstă de 48 de ani a fost ucisă de un camon, în timpul unei ninsori puternice cauzată de sosirea ciclonului Sandy, au precizat autorităţile locale.

În Canada, la Toronto, o femeie a fost ucisă de moloz, în centrul oraşului, potrivit poliţiei.

Aproximativ 250.000 de locuinţe au rămas fără electricitate luni seara în Manhattan, dar şi peste un milion de persoane la nivelul statului New York, din cauza unor pene de electricitate provocate de către ciclon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici