Victor Negrescu, despre criza din Afganistan: UE, NATO şi ONU să blocheze expansiunea extremistă talibană dincolo de frontierele afgane

Situaţia din Afganistan devine tragică, dar UE, NATO şi ONU trebuie să adopte rapid o poziţie clară şi să identifice în primul rând soluţii pentru salvarea cât mai multor vieţi şi blocarea expansiunii extremiste talibane dincolo de frontierele afgane, afirmă eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

2680 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu, despre criza din Afganistan: UE, NATO şi ONU să blocheze expansiunea extremistă talibană dincolo de frontierele afgane

Victor Negrescu, despre criza din Afganistan: UE, NATO şi ONU să blocheze expansiunea extremistă talibană dincolo de frontierele afgane

„Situaţia din Afganistan devine tragică. Comunitatea internaţională nu poate ignora aceasta problemă şi soarta miilor de persoane care acum se tem pentru viaţa lor în Afganistan”, transmite pe Facebook Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD apreciază că „ceea ce se întâmplă într-o parte a globului poate avea consecinţe asupra tuturor”.

„Uniunea Europeană, NATO şi ONU trebuie să adopte rapid o poziţie clară şi să identifice în primul rând soluţii pentru salvarea cât mai multor vieţi şi blocarea expansiunii extremiste talibane dincolo de frontierele afgane”, conchide Negrescu.

CITEŞTE ŞI: Criza din Afganistan. Sute de oameni, prinşi de scara avionului, în încercarea disperată de a fugi de talibani

Europarlamentarul Eugen Tomac anunţă că a solicitat preşedintelui Parlamentului European convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a dezbate şi analiza situaţia din Afganistan şi rolul Uniunii Europene în soluţionarea acestei crize.

Talibanii au intrat duminică în capitala Kabul, ultimul oraş important care rămăsese sub controlul forţelor guvernamentale afgane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici