VIDEO Boris Johnson şi-a prezentat propunerile pentru Brexit în Parlamentul britanic/ Unii oficiali europeni, nemulţumiţi de demersurile premierului Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson se adresează joi Paramentului de la Londra, unde îşi prezintă propunerile pentru Brexit, admiţând că planul său nu are „tot ceea ce ne-am dorit” şi că este un compromis, transmite CNN.

733 afișări
Imaginea articolului VIDEO Boris Johnson şi-a prezentat propunerile pentru Brexit în Parlamentul britanic/ Unii oficiali europeni, nemulţumiţi de demersurile premierului Marii Britanii

LIVE VIDEO Boris Johnson îşi prezintă propunerile pentru Brexit în Parlamentul britanic

UPDATE Propunerile lui Boris Johnson pentru Brexit, respinse de unii oficiali europeni

Propunerile privind Brexit, prezentate miercuri de prim-ministrul britanic Boris Johnson, nu reprezintă o „bază” pentru realizarea unui acord ulterior, apreciază unii oficiali europeni, citaţi de agenţia Reuters.

Premierul de la Londra, Boris Johnson, a prezentat miercuri, în cadrul reuniunii anuale a Partidului Conservator, propunerile sale privind procesul Brexit. Oficialii europeni au salutat acest demers şi au atras atenţia asupra necesităţii de a soluţiona toate problemele implicate de ieşirea Marii Britanii din UE.

Mai mulţi oficiali de la Bruxelles, membri ai Parlamentului European, şi-au exprimat joi opiniile în legătură cu propunerile premierului britanic, apreciind faptul că acestea nu constituie o bază suficientă pentru întocmirea ulterioară a unui acord între Blocul european şi Marea Britanie şi, chiar mai mult, că reprezintă paşi regresivi faţă de planurile anterioare. Mai mult, liderii europeni au statuat că demersul prim-ministrului Johnson nu poate semnifica mai mult decât „un punct de plecare” pentru dezbateri ulterioare.

„Nu deţine nicio soluţie decentă pentru graniţe. Şi introduce o graniţă convenţională pe insula irlandeză”, a apreciat un oficial european de rang înalt.

Grupul de Coordonare privind Brexit (BSG), entitate subordonată Parlamentului European, s-a întâlnit, miercuri, cu negociatorul Comisiei Europene pentru Brexit, Michael Barnier, pentru a dezbate propunerile britanicilor. Conform primelor aprecieri, „reacţia iniţială a grupului BSG a fost că aceste propuneri nu reprezintă o bază pentru un acord pe care Parlamentul (European, n.red.) să îl aprobe la finalul acestei luni”, relatează fragmente din documente realizate în cadrul sesiunii de dezbateri.

Comisia Europeană urmează să ceară clarificări, vineri, asupra planurilor înaintate de liderul de la Londra.


"Punctul nostru de pornire este că această casă a promis că va respecta referendumul înainte ca oamenii să voteze pentru ieşirea din UE. Ambele partide principale au promis la alegerile din 2017 că vor respecta referendumul şi că nu va exista un al doilea referendum", a declarat acesta.

Premierul Boris Johnson a formulat miercuri propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a salutat miercuri propunerile făcute de premierul britanic Boris Johnson cu privire la Brexit, însă a avertizat că încă există probleme care vor trebui rezolvate înainte de a ajunge la un acord.

Taguri:
m britanie,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici