VIDEO - California, în flăcări. Numărul morţilor a crescut la 31. Focul ameninţă comunitatea din Malibu din apropiere de Los Angeles

Numărul morţilor în urma incendiilor de vegetaţie din California a crescut la 31 duminică, după ce şase persoane au fost ucise în ccea ce ar putea deveni unul dintre cele mai puternice incendii din istoria statului american, relatează Reuters.

3041 afișări
Imaginea articolului VIDEO - California, în flăcări. Numărul morţilor a crescut la 31. Focul ameninţă comunitatea din Malibu din apropiere de Los Angeles

Numărul morţilor a crescut la 31 în urma incendiilor de vegetaţie din California

Oficialii au declarat că în casele lor arse au fost găsite corpurile a cinci persoane, iar al şaselea a fost găsit într-un vehicul în nordul Californiei, a declarat reporterilor duminică seară şeriful comitatului Butte Kory Honea.

Peste 200 de persoane sunt încă dispărute, a adăugat Honea.

Aşa-numitul incendiu Camp Fire din partea de nord a statului a luat cel puţin 29 de vieţi de când a izbucnit joi. La câteva sute de kilometri spre sud, cel puţin două persoane au murit în Woolsey, focul ameninţând comunitatea din Malibu din apropiere de Los Angeles.

În zona din sud s-au raportat mai multe furturi şi au fost făcute arestări, a informat poliţia.

Se aşteaptă ca până marţi vânturile puternice să amplifice flăcările şi să intensifice urgenţa evacuării locuitorilor, au spus oficialii.

Mai mulţi oficiali au cerut locuitorilor să respecte ordinele de evacuare, menţionând că ei înşişi au urmat ordinele de a-şi părăsi locuinţele pentru siguranţă.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici