VIDEO Explozii puternice în centrul oraşului turc Istanbul, în apropierea Stadionului Beşiktaş / Cel puţin 38 de morţi şi 166 de răniţi

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă seară în centrul oraşului turc Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă.Cel puţin una dintre explozii de la Istanbul a fost comisă de un terorist sinucigaş, anunţă autorităţile turce.

14339 afișări
Imaginea articolului VIDEO Explozii puternice în centrul oraşului turc Istanbul, în apropierea Stadionului Beşiktaş / Cel puţin 38 de morţi şi 166 de răniţi

Explozie puternică în centrul oraşului turc Istanbul, în apropierea Stadionului Beşiktaş. Ministru: A fost un atentat cu vehicul-capcană (Imagine: Twitter - Mediafax Foto)

DUMINICĂ

UPDATE Cel puţin 38 de persoane au murit, iar alte 166 au fost rănite în urma dublului atentat comis sâmbătă seară în faţa stadionului echipei Beşiktaş din Istanbul, relatează BBC News online.

Bilanţul anunţat anterior era de 29 morţi şi 166 de răniţi.

UPDATE Cel puţin 29 de morţi şi 166 de răniţi în urma dublului atentat de la Istanbul

Bilanţul anunţat anterior era de 17 morţi şi 70 de răniţi.

Oficiali au spus că două explozii, una probabil cu un vehicul-capcană şi alta comisă de un terorist sinucigaş, au vizat agenţi de poliţie. Martori au declarat iniţial că două vehicule-capcană au explodat în apropierea stadionului. Ministerul de Interne a confirmat ulterior că au fost două explozii, dintre care cel puţin una a fost comisă de un terorist sinucigaş, în zona Parcului Macka, situat în apropierea stadionului.

La două ore după ce fanii au părăsit stadionul Beşiktaş, martorii au auzit schimburi de focuri.

În urma atacului, care nu a fost deocamdată revendicat, zece persoane au fost arestate.

UPDATE Cel puţin 15 persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite în urma dublului atentat comis sâmbătă seară în faţa Stadionului Beşiktaş din Istanbul, anunţă surse medicale citate de site-ul agenţiei Reuters.

Bilanţul anunţat anterior era de 13 morţi şi 20 de răniţi.

"O explozie a fost produsă de un vehicul-capcană care a vizat un autocar al poliţiei, în faţa Stadionului Besiktas", a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Solu.

Oficialul turc a declarat că au fost rănite 20 de persoane, majoritatea agenţi de poliţie. Însă, potrivit cotidianului Hurriyet, Consiliul Suprem pentru Radio-Televiziune, instituţia de reglementare din presa turcă, a emis un ordin prin care interzice publicarea de informaţii detaliate despre atentat.

Conform unor surse citate de site-ul agenţiei Reuters, dublul atentat s-a soldat cu moartea a cel puţin 15 persoane şi rănirea altor 70.

Martori au declarat că două vehicule-capcană au explodat în apropierea stadionului. Ministerul de Interne a confirmat ulterior că au fost două explozii, dintre care cel puţin una a fost comisă de un terorist sinucigaş, în zona Parcului Macka, situat în apropierea stadionului.

SÂMBĂTĂ

UPDATE Ministerul de Interne a confirmat ulterior că au fost două explozii, dintre care cel puţin una a fost comisă de un terorist sinucigaş, în zona Parcului Macka, situat în apropierea stadionului.

Ştire

Cel puţin 13 persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în urma atentatului comis sâmbătă seară în faţa Stadionului Besiktas din Istanbul, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate turce citate de site-ul agenţiei Reuters.

"Explozia a fost produsă de un vehicul-capcană care a vizat un autocar al poliţiei, în faţa Stadionului Besiktas", a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Solu.

Oficialul turc a declarat că au fost rănite 20 de persoane, majoritatea agenţi de poliţie. Însă, potrivit cotidianului Hurriyet, Consiliul Suprem pentru Radio-Televiziune, instituţia de reglementare din presa turcă, a emis un ordin prin care interzice publicarea de informaţii detaliate despre atentat.

Conform unor surse citate de site-ul agenţiei Reuters, atentatul s-a soldat cu moartea a cel puţin 13 persoane şi rănirea altor zeci.

Martori au declarat că două vehicule-capcană au explodat în apropierea stadionului. Ministerul de Interne a anunţat că a fost un singur atac cu maşină-capcană, care a vizat un autocar al poliţiei.

 Explozie puternică în centrul oraşului turc Istanbul

"Explozia a fost produsă de un vehicul-capcană care a vizat un autocar al poliţiei, în faţa Stadionului Besiktas", a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Solu.

Cel puţin 20 de persoane, inclusiv mulţi agenţi de poliţie, au fost rănite în atentat.

Clubul Bursaspor a transmis prin Twitter că niciun suporter nu a fost rănit în atentat.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seară în centrul oraşului turc Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă. Atentatul s-a produs în cartierul Taksim din Istanbul, în apropierea Stadionului Beşiktaş, imediat după un meci de fotbal.

Conform unor martori citaţi de postul CNN Turk, explozia a vizat forţele de ordine mobilizate în faţa stadionului, unde se desfăşura un meci de fotbal între echipele Besiktas Istanbul şi Bursaspor. După explozie, au fost auzite schimburi de focuri cu arme automate între poliţie şi indivizi suspecţi.

Cel mai probabil, atacul a fost comis de grupuri afiliate mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic

Numeroase ambulanţe, echipaje de poliţie şi pompieri au fost trimise la locul incidentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici