VIDEO | Gheţarii din Noua Zeelandă şi-au schimbat culoarea din cauza incendiilor devastatoare din Australia

Zăpada şi gheţarii din Noua Zeelandă au căpătat o culoare maronie din cauza prafului adus de vânt de la incendiile de vegetaţie din Australia, iar experţii avertizează că, în contextul fenomenului, procesul de topire a gheţii se va accentua cu 30% în acest sezon, informează cotidianul The Guardian.

1938 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Gheţarii din Noua Zeelandă şi-au schimbat culoarea din cauza incendiilor devastatoare din Australia

VIDEO | Gheţarii din Noua Zeelandă şi-au schimbat culoarea din cauza incendiilor devastatoare din Australia

Culoarea maronie a zăpezii şi gheţarilor este vizibilă în principal pe munţii de pe Insula de Sud din Noua Zeelandă. Vântul a adus particule de praf generate de incendiile de vegetaţie din Australia, iar acestea s-au depus în Noua Zeelandă.

Experta Helen Clark, fost premier al Noii Zeelande, a exprimat preocupări privind efectele asupra mediului înconjurător. "Impactul asupra gheţarilor probabil va accelera topirea. Iată cum tragedia dintr-o ţară are efecte în alte zone", a afirmat Helen Clark prin Twitter.

 

 

 

În Noua Zeelandă sunt circa 3.000 de gheţari, iar începând din anii 1970 suprafaţa acestora s-a diminuat cu aproape o treime.

"Este relativ normal ca praful să fie transportat spre gheţarii din Noua Zeelandă, dar aş spune că intensitatea este acum fenomenală, nu cred că am mai văzut aşa ceva. Este îngrijorător pentru mine să observ atât de multe particule depozitate pe gheţari", afirmă, la rândul său, Andrew Mackintosh, profesor la Universitatea Monash.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici