VIDEO: Grecia şi Bulgaria întăresc paza la frontiera cu Turcia, după ce sute de refugiaţi sirieni au ajuns la punctele de trecere

  • Sute de refugiaţi au ajuns, vineri, la graniţele Turciei cu Bulgaria şi Grecia.
  • Administraţia de la Ankara a anunţat că nu va mai împiedica refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, transmite The Guardian.
  • Decizia vine ca reacţie la uciderea a zeci de militari turci într-un raid aerian efectuat joi, în provincia siriană Idlib.
3689 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Grecia şi Bulgaria întăresc paza la frontiera cu Turcia, după ce sute de refugiaţi sirieni au ajuns la punctele de trecere

Sursa foto: Profimedia

Decizia administraţiei de la Ankara a determinat autorităţile din Bulgaria şi Grecia să consolideze graniţele, în timp ce oficiali guvernamentali din ambele ţări susţineau că nu vor lăsa pe nimeni să treacă. Poliţia din Grecia a folosit grenade fumigene la un punct de trecere al frontierei, în timp ce Bulgaria a trimis încă 1.000 de militari la graniţa cu Turcia. 

Între timp, Uniunea Europeană l-a avertizat, vineri, pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan să respecte angajamentele în materie de imigraţie către statele membre. Sub prevederile unui acord semnat în 2016, Turcia a fost de acord să limiteze trecerea extracomunitarilor spre UE. Momentan, aproape 3.6 milioane de refugiaţi sirieni se află în Turcia. 

Oficialii de la Bruxelles au fost alarmaţi după ce agenţiile de stat din Turcia au difuzat imagini cu sute de refugiaţi şi migranţi îndreptându-se spre punctele de trecere ale frontierei cu Grecia. 

Decizia lui Erdoğan vine după ce zeci de soldaţi turci au murit în urma unui bombardament în provincia siriană Idlib. Turcia speră să forţeze astfel UE şi NATO să sprijine operaţiunea militară pe care o desfăşoară în Siria, acolo unde au loc dese confruntări cu armata siriană sprijinită de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici