VIDEO Incident armat în timpul discursului lui Francois Hollande. Două persoane au fost rănite

Două persoane au fost rănite după ce arma unui militar s-a descărcat în timp ce Francois Hollande, preşedintele Franţei, rostea un discurs, autorităţile anunţând că este vorba de un accident, relatează cotidianul Le Figaro.

4401 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incident armat în timpul discursului lui Francois Hollande. Două persoane au fost rănite

VIDEO Arma unui militar s-a descărcat în timpul discursului lui Francois Hollande (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc marţi după-amiază în localitatea Villognon (Charente), în timp ce François Hollande rostea un discurs la inaugurarea liniei ferate de mare viteză Tours-Bordeaux.

În timpul discursului, s-a auzit cel puţin un foc de armă. Francois Hollande a întrerupt discursul câteva secunde şi a comentat: "Sper că nu este ceva grav", primind asigurări că nu s-a întâmplat nimic.

Conform cotidianului Le Figaro, focul de armă a fost tras accidental de un agent de elită al Jandarmeriei Naţionale din Franţa care făcea parte din dispozitivul de securitate.

"Un militar de elită a făcut o eroare de manipulare a armei, schimbând poziţia acesteia", a transmis Preşedinţia Franţei.

Două persoane au fost rănite uşor în incident. "Cele două persoane rănite nu prezintă risc vital; procurorul general a fost sesizat şi are loc o anchetă", a declarat prefectul regiunii Charente, Pierre N'Gahane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici