VIDEO Inundaţii în Coreea de Nord. Mii de locuinţe au fost avariate. Ţara se baza pe recoltele din acest an

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a trimis armata ţării în zonele afectate recent de ploile abundente, relatează presa de stat citată de BBC.

6446 afișări
Imaginea articolului VIDEO Inundaţii în Coreea de Nord. Mii de locuinţe au fost avariate. Ţara se baza pe recoltele din acest an

Sursă FOTO: Captură BBC

Peste 1.000 de locuinţe au fost avariate şi aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor produse de ploile abundente, a raportat televiziunea de stat la începutul acestei săptămâni.

Măsura liderului nord-coreean vine pe fondul îngrijorărilor legate de o criză economică şi de lipsa de alimente.

Terenurile agricole au fost afectate, iar Kim Jong-un a declarat în iunie că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară „tensionată”.

El a spus atunci că sectorul agricol nu a reuşit să îşi atingă obiectivele privind cerealele din cauza taifunurilor de anul trecut, care au provocat inundaţii, şi că multe vor depinde de recolta din acest an.

Imagini de la televiziunea de stat KCTV au arătat case inundate până la acoperişuri, precum şi poduri şi căi ferate avariate în provincia estică Hamgyong de Sud. Aceasta a mai spus că aproximativ 17 kilometri de drumuri şi poduri au fost avariate.

În raport se mai preciza că „sute de hectare de terenuri agricole” sunt sub ape, deoarece digurile râurilor s-au prăbuşit, relatează agenţia de ştiri AFP.

Comisia militară centrală a Partidului Muncitorilor a organizat joi o reuniune pentru a discuta despre recuperarea în urma dezastrului, a declarat agenţia oficială de ştiri KCNA.

Kim Jong-un nu a participat la reuniune, dar oficialii partidului au transmis mesajul său potrivit căruia armata ar trebui să asigure proviziile necesare în regiune, a precizat KCNA.

Având în vedere că solul este deja saturat, ploile viitoare ar putea provoca şi mai multe pagube.

Ploi abundente au fost prognozate până la 10 august, iar zonele estice ar urma să fie afectate în mod special, potrivit agenţiei meteorologice a ţării.

Coreea de Nord se confruntă cu sancţiuni internaţionale, impuse din cauza programului său nuclear.

De asemenea, ţara şi-a închis graniţele pentru a limita răspândirea COVID-19, ceea ce a dus la prăbuşirea comerţului cu China, de care Coreea de Nord se bazează pentru alimente, îngrăşăminte şi combustibil.

Coreea de Nord a suferit o foamete la nivel naţional în anii 1990, după ce căderea Uniunii Sovietice a lăsat-o fără un ajutor crucial. Numărul total al persoanelor care au murit de foame în acea perioadă nu este cunoscut, dar estimările merg până la trei milioane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici