VIDEO Liderii lumii, solidari cu Austria. În schimb, Ali Khamenei, liderul Iranului, refuză să condamne atacul

  • Întreaga Europă şi nu numai, e în doliu, în urma atacului din Viena
  • Donald Trump, Boris Johnson sau Klaus Iohannis sunt printre cei care şi-au arătat sprijinul
  • Liderul Iranului: Naţiunea islamică e plină de furie, în urma caricaturilor cu profetul
1901 afișări

Atacul terorist din Viena a întristat întregul mapamond. Mai mulţi lideri ai lumii şi-au arătat solidaritatea faţă de Austria. În schimb, liderul suprem al Iranului refuză să condemne atacurile teroriste.

Emmanuel Macron a fost printre primii care au reacţionat. „Împărtăşim şocul şi durerea poporului austriac”, a scris el. Preşedintele Franţei a semnat, cu puţin timp în urmă, într-o carte de condoleanţe, la Ambasada Austriei din Paris.

Cancelarul german Angela Merkel a transmis condoleanţe şi a spus că teroarea islamistă e „duşmanul nostru comun”.

Şi Israelul condamnă atacul asupra Vienei. Preşedintele şi premierul şi-au exprimat regretul, pe Twitter.

Reuven Rivlin, preşedintele Israelului: „Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către poporul Austriei, în timp ce urmărim cu îngrijorare atacul terorist josnic, de aseară, din Viena.”

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Israel condamnă atacul brutal din Viena şi e solidar cu Austria. Popoarele civilizate din întreaga şume trebuie să fie unite să învingă brutalitatea terorismului islamist.”

Preşedintele Donald Trump şi-a arătat sprijinul. „Statele Unite sunt alături de Franţa, Austria şi întreaga Europă”, a spus el. Mesaje de solidaritate au avut şi Boris Johnson, Ursula von der Leyen, dar şi Klaus Iohannis.

Pe de cealaltă parte, liderul suprem a Iranului, Ali Khamenei, refuză să condamne atacurile teroriste. El a spus că naţiunea islamică e plină de furie, în urma caricaturilor cu profetul. „Astăzi, principalii duşmani ai Islamului sunt Puterile Arogante şi Sionismul”, a scris el, pe Twitter.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici