VIDEO. Luptătorii talibani au executat un comando de elită al forţelor afgane în timp ce încearcau să se predea. În masacru au pierit 22 de militari

  • Un grup militar afgan de elită a fost înconjurat într-o operaţiune contra talibanilor
  • În încercarea de a se preda, au fost executaţi dezarmaţi de talibani
  • Uciderea prizonierilor s-a întamplat pe 16 iunie, dar recent înregistrarea video a fost disponibilă publicităţii
13643 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Luptătorii talibani au executat un comando de elită al forţelor afgane în timp ce încearcau să se predea. În masacru au pierit 22 de militari

Sursa foto: profimedia

Un comando de elită al forţelor afgane a devenit victima talibanilor. Într-o operaţiune amplă din data de 16 iunie pentru menţinerea poziţiilor în oraşul Dawlat Abad din provincia Faryab, aproape de graniţa Afganistanului cu Turkmenistanul, luptătorii de elită au rămas fără muniţie. Deşi au cerut întăriri, acestea nu au mai ajuns.

Înconjuraţi de luptătorii talibani, au decis să se predea. Prizonierii neînarmaţi au devenit brusc victime. Talibanii au deschis focul asupra lor, deşi se predaseră de bunăvoie. Crucea Roşie a confirmat că în urma masacrului, au fost recuperate cadavrele a 22 de militari.

Deşi talibanii au negat uciderea militarilor şi au prezentat capturile prin materiale video propagandistice, adevărul a ieşit la suprafaţă, relatează CNN.

Uciderea militarilor afgani neînarmaţi reprezintă o contradicţie puternică în discursul talibanilor care fac eforturi să demonstreze că în urma retragerii trupelor internaţionale, vor asigura pacea în Afganistan. Dar pe măsură ce trupele străine se retrag, aceştia obţin tot mai multe  câştiguri teritoriale însemnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici