VIDEO. Mii de protestatari îmbrăcaţi în negru s-au adunat în Hong Kong, în timp ce Guvernul face apel la calm

Mii de protestatari îmbrăcaţi în negru din toate categoriile de vârstâ s-au adunat duminică în Hong Kong pentru un nou miting pentru susţinere al democraţiei în centrul financiar care a fost tulburat de proteste în ultimele şase luni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

591 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Mii de protestatari îmbrăcaţi în negru s-au adunat în Hong Kong, în timp ce Guvernul face apel la calm

Mii de protestatari îmbrăcaţi în negru s-au adunat în Hong Kong, în timp ce Guvernul face apel la calm

Activiştii anti-guvernamentali, tineri şi bătrâni, s-au adunat în parcul Victoria, punctul de plecare al mitingului în cartierul comercial Causeway Bay, înainte de a porni spre Chater Road, în centrul districtului financiar.

Autorităţile au dat undă verde Frontului pentru Drepturile Civile ale Omului (CHRF) - organizator al marşurilor în mare măsură paşnice începute în iunie - pentru a organiza mitingul, pentru prima dată după ce grupul a primit permisiunea pentru un protest începând cu 18 august.

 

 

 

„Voi lupta pentru libertate până când voi muri pentru că sunt din Hong Kong”, a spus June, o mamă de 40 de ani, îmbrăcată în negru, aşezată pe iarba din Parcul Victoria. „Astăzi este vorba să fim alături de Hong Kong şi de comunitatea internaţională”, a adăugat aceasta.

Alţii au scandat, „Luptăm pentru libertate, suntem alături de Hong Kong”, acesta fiind unul dintre sloganurile mişcării anti-guvernamentale.

Poliţia a anunţat mai devreme că au arestat 11 persoane, cu vârste între 20 şi 63 de ani şi au confiscat arme, inclusiv cuţite ale armatei, petarde, 105 gloanţe şi un pistol semiautomat, prima confiscare a unei arme de foc în şase luni de proteste.

 

 

 

Mulţi manifestanţi s-au aşezat pe iarba din Parcul Victoria în aşteptarea organizatorilor pentru a anunţa începutul marşului programat pentru ora locală 15:00 (ora 07:00 GMT) care va urma traseul unor proteste similare, majoritatea începând paşnic, dar care ulterior au devenit ​​violente.

Într-o declaraţie de sâmbătă, Guvernul a făcut apel la calm şi a spus că „şi-a învăţat lecţia şi le va asculta cu umilinţă şi va accepta criticile.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hong kong,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici