VIDEO Protestele din Franţa. Confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine în oraşul Lyon

  • Violenţe între protestatari şi forţele de ordine au avut loc în centrul oraşului francez Lyon
  • Protestatarii denunţă vaccinarea obligatorie a personalului medical şi utilizarea Certificatului Covid-19
1640 afișări
Imaginea articolului VIDEO Protestele din Franţa. Confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine în oraşul Lyon

Sursă imagini: Twitter

Violenţe între protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au avut loc, miercuri după-amiază, în oraşul francez Lyon, afirmă surse citate de postul BFMTV.

Aproximativ 1.400 de persoane au protestat în Piaţa Bellecour, în centrul oraşului Lyon. Unii manifestanţi au aruncat cu obiecte spre agenţii forţelor de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Protestatarii au scandat "Libertate" "Jos dictatura" şi au afişat mesajul "Care vă sunt limitele supunerii?".

Forţele de ordine au intervenit pentru a bloca intrarea protestatarilor pe străzile comerciale din jurul Pieţei Bellecour din Lyon.

În numeroase oraşe din Franţa au loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19. Incidente violente s-au produs şi în oraşele Paris şi Annecy.

VEZI AICI VIDEO Sute de protestatari au pătruns cu forţa în curtea unei instituţii din Franţa

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici