VIDEO: Tensiuni la graniţa Greciei cu Turcia: Forţele de securitate elene, atacate cu gaze lacrimogene. Migranţii spun că au fost biciuiţi

  • Forţele elene de securitate au fost atacate, vineri, cu fumigene şi gaze lacrimogene în regiunea Kastanies, la graniţa cu Turcia.
  • Autorităţile încercau să împiedice intrarea migranţilor în ţară, informează Greekreporter.
  • Forţele de securitate au folosit tunuri cu apă pentru dispersarea mulţimii.
3785 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Tensiuni la graniţa Greciei cu Turcia: Forţele de securitate elene, atacate cu gaze lacrimogene. Migranţii spun că au fost biciuiţi

Sursa foto: Profimedia

Potrivit presei, operaţiunea împotriva forţelor elene ar fi fost coordonată cu ajutorul unor drone operate de pe partea turcă a graniţei.

Atena şi Ankara se acuză reciproc de manipulare în cazul tensiunilor de la frontieră. Turcia susţine că forţele elene au folosit violenţa excesivă împotriva migranţilor. Atena este acuzată că a tratat inuman migranţii de la graniţă. Zeci de migranţi susţin că ar fi fost chiar biciuiţi de forţele de securitate elene.

Grecia neagă informaţiile şi acuză Turcia că este responsabilă pentru actuala criză deoarece a încălcat acordul cu UE.

Între timp, Atena pregăteşte înfiinţarea unui nou centru pentru migranţi în nordul ţării, unde vor fi închişi migranţii care au intrat în mod ilegal după 1 martie şi care urmează să fie deportaţi. Presa din Grecia susţine că autorităţile au în plan noi centre pentru migranţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici