VIDEO Trupele speciale au fost trimise pe străzile din Minsk, la protestele anti-Lukashenko

  • Trupele speciale au fost trimise pe străzile din Minsk la protestele anti-Lukashenko
  • Azi au loc proteste masive împotriva lui Alexander Lukashenko, preşedintele reales al Belarusului
  • Câteva persoane au fost deja arestate
9650 afișări
Imaginea articolului VIDEO Trupele speciale au fost trimise pe străzile din Minsk, la protestele anti-Lukashenko

Trupele speciale au fost trimise pe străzile din Minsk, la protestele anti-Lukashenko

Forţele speciale ale poliţiei din Belarus au fost detaşate pe străzile din Minsk, înaintea protestelor care contestă realegerea lui Alexander Lukashenko în funcţia de preşedinte al ţării, informează BBC.

Poliţiştii au format un cordon în zona Pieţei Independenţei din centrul oraşului, acolo unde manifestanţii se vor aduna. Mai multe persoane au fost deja arestate, conform sursei citate.

Belarusul se confruntă cu proteste şi violenţe de stradă, după ce Lukashenko a fost reales în funcţie pe 9 august, pentru a şasea oară consecutiv.

Lukashenko se află la putere de 26 de ani, iar mai multe voci, printre care şi contracandidata lui în cursa electorală, spun că scrutinul a fost fraudat.

De asemenea, ieri, autorităţile de la Minsk au retras acreditările pentru 17 jurnalişti, majoritatea cetăţeni belaruşi, care au relatat către instituţii media străine. Doi dintre cei afectaţi sunt jurnalişti ai serviciului rus al BBC, instituţia media condamnând ferm încercarea de înăbuşire şi cenzurare a jurnalismului independent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici