VIDEO Un meteorit "neobişnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei şi pare să se fi prăbuşit aproape de Oslo

  • Un „meteor neobişnuit de mare” a luminat sudul Norvegiei duminică, generând un spectacol de sunet şi lumină pe măsură ce zbura pe cer.
  • Este posibil ca o parte să fi lovit Pământul, probabil nu departe de capitala Oslo, au spus experţii, citaţi de Reuters.
3901 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un meteorit "neobişnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei şi pare să se fi prăbuşit aproape de Oslo

Un meteorit "neobişnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei şi pare să se fi prăbuşit aproape de Oslo

Rapoartele au început să sosească în jurul orei 1 dimineaţa, videoclipuri postate pe reţelele de socializare arătând lumina strălucitare deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo.

Reţeaua norvegiană Meteor analiza duminică înregistrările video şi alte date pentru a încerca să identifice originea şi destinaţia obiectului.

Datele preliminare au sugerat că meteoritul ar putea să fi lovit Pământul într-o zonă împădurită numită Finnemarka, la doar 60 km vest de capitala Oslo, a anunţat reţeaua.

„A fost o nebunie”, a declarat pentru Reuters Morten Bilet, care a văzut şi a auzit meteoritul.

Meteoritul a cazut cu 15-20 km pe secundă şi a luminat cerul nopţii timp de aproximativ cinci până la şase secunde, a spus Bilet. Cerul de vară era întunecat, zilele începând să fie mai scurte de la sfârşitul lunii iunie.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte şi Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi", a spus Bilet.

Nu au existat rapoarte de daune, aşa cum sa întâmplat în 2013, când un meteorit a străbătut Rusia şi a explodat peste Chelyabinsk, a spus Bilet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici