VIDEO: Un român, implicat într-unul dintre cele mai sângeroase jafuri din istoria SUA. Filmul atacului în care au fost răniţi 17 oameni

Unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Statelor Unite ale Americii, la care a participat şi un român, a stârnit dezbateri în poliţia americană referitor la tipul de armament din dotare.

13493 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Un român, implicat într-unul dintre cele mai sângeroase jafuri din istoria SUA. Filmul atacului în care au fost răniţi 17 oameni

Un român, implicat într-unul dintre cele mai sângeroase jafuri din istoria SUA. Filmul atacului în care au fost răniţi 17 oameni

Jaful din North Hollywood, care a avut loc pe data de 28 februarie 1997, a fost comis de Larry Eugene Phillips şi de românul Emil Mătăsăreanu.

Phillips şi Mătăsăreanu, care mai jefuiseră şi alte bănci înainte, au intrat în sediul Bank of America din North Hollywood înarmaţi cu puşti automate şi purtând veste antiglonţ, iar după jaf au ieşit în faţa băncii şi au început să tragă în poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Poliţia a avut un dezavantaj faţă de cei doi jefuitori, deoarece la vremea respectivă armele din dotarea ofiţerilor erau pistoale de calibru 9mm, ale căror gloanţe nu puteau pătrunde prin vestele antiglonţ. A fost nevoie de intervenţia echipelor SWAT pentru a-i opri pe cei doi jefuitori.

În schimbul de focuri au fost răniţi 11 poliţişti şi şase civili. Phillips şi Mătăsăreanu au murit în schimburile de focuri.

Incidentul a stârnit dezbateri în poliţia americană referitor la tipul de arme pe care ofiţerii trebuie să îl poarte pentru a putea face faţă infractorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici