- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (23.09.2024, 10:26)
- Iulia Kelt
Viitoarea guvernare a Austriei, sub presiunea reducerii dependenţei de gazul rusesc
Noul guvern al Austriei va fi presat să diversifice sursele de energie şi să renunţe la gazul rusesc, în contextul unei economii în declin.
Urmărește
197 afișări
Viitoarea guvernare a Austriei, sub presiunea reducerii dependenţei de gazul rusesc
Guvernul care va prelua puterea în Austria după alegerile generale de duminică va trebui să facă faţă unei presiuni tot mai mari pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc, în timp ce economia se află într-o perioadă de stagnare, chiar declin, scrie Reuters.
Nicio formaţiune politică nu este aşteptată să obţină o majoritate clară, dar sondajele de opinie arată că Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreaptă şi pro Rusia, conduce cu un avantaj mic.
De la invadarea Ucrainei de către Rusia, Uniunea Europeană a încercat să înlocuiască importurile de gaz rusesc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
În cazul Austriei, una dintre cele mai dependente ţări din UE de gazul rusesc, procesul este complicat de costurile ridicate şi de impactul economic al inflaţiei. În iulie, 83% din gazul importat de Austria provenea încă din Rusia, în comparaţie cu doar 15% la nivelul întregii Uniuni Europene.
Partidul Verzilor, partener de guvernare, şi ministerul Energiei au cerut renunţarea la gazul rusesc, însă riscul unei crize energetice există încă.
FPO, în schimb, susţine menţinerea gazului rusesc în Austria.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe