Viktor Ianukovici afirmă că se va întoace în curând la Kiev: Rămân preşedintele legitim al Ucrainei

Viktor Ianukovici a declarat marţi că este "preşedintele legitim al Ucrainei" şi a asigurat că se va întoarce în curând la Kiev, într-o conferinţă susţinută la Rostov-pe-Don, în Rusia.

1614 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici afirmă că se va întoace în curând la Kiev: Rămân preşedintele legitim al Ucrainei

Viktor Ianukovici afirmă că se va întoace în curând la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat ce vor permite circumstanţele - sunt sigur că nu trebuie să mai aştept mult - voi reveni cu siguranţă la Kiev", a declarat preşedintele demis în februarie, după trei luni de manifestaţii soldate cu circa 100 de morţi.

"Vreau să amintesc că rămân preşedintele legitim al Ucrainei şi şeful armatei", a adăugat el.

"Mă adresez comunităţii internaţionale: nimeni nu are dreptul de a susţine o lovitură de stat", a declarat Ianukovici, calificând noua putere prooccidentală drept o "clică" formată din "ultranaţionalişti şi neofascişti".

El nu s-a referit la referendumul prevăzut pentru duminică pentru ralierea Crimeei la Rusia şi chiar a părut în discordanţă cu poziţia rusă.

"Actele voastre au avut drept consecinţă detaşarea Crimeei, faptul că chiar sub ameninţarea armelor populaţia din sud-est (majoritar rusofonă) cere să fie respectată şi să i se respecte drepturile", a declarat el, adresându-se noii puteri.

"Vom depăşi aceste tulburări (...). Ţara va reacţiona şi îşi va regăsi unitatea", a declarat el, în timp ce conducerea rusă, care a trimis mii de persoane în Crimeea, a părut să sprijine perspectiva unei divizări a ţării şi a declarat că Ianukovici nu mai are un viitor politic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici