Viktor Ianukovici, îndemnat să permită transferul Iuliei Timoşenko în Germania

Medicii germani invitaţi să o trateze pe Iulia Timoşenko i-au cerut preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici, să permită transferul acesteia în Germania.

265 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici, îndemnat să permită transferul Iuliei Timoşenko în Germania

Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Facem un apel către preşedintele Ucrainei: vă rugăm să aveţi o atitudine umană şi permiteţi transferul Iuliei Timoşenko în Europa", a declarat Karl Max Einhäupl, directorul centrului medical berlinez Caritatea.

"Centrul Caritatea este pregătit să o trateze pe doamna Timoşenko şi să îi acorde, în Germania, îngrijirile adecvate", adaugă Einhäupl.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a declarat că "Guvernul federal va pune la dispoziţie toate mijloacele pentru ca doamna Timoşenko să beneficieze de un tratament adecvat".

La rândul ei, Iulia Timoşenko, aflată în greva foamei de opt zile, îl acuză pe preşedintele Viktor Ianukovici că a autorizat violenţele la care a fost supusă în detenţie. "Iulia Timoşenko a obţinut informaţii conform cărora ordinul de folosire a forţei împotriva ei a fost dat de procurorul-general Viktor Pcionka, care, la rândul său, a primit ordine din partea preşedintelui Viktor Ianukovici", a declarat avocatul ei, Serghei Vlasenko.

Iulia Timoşenko, lidera opoziţiei ucrainene, a intrat în greva foamei pe 20 aprilie pentru a denunţa "acţiunile de reprimare politică" din Ucraina şi abuzurile pe care le-ar fi suferit în detenţie.

Site-ul Ukrainska Pravda a publicat vineri imagini din 25 aprilie în care Timoşenko arată urmele rămase în urma agresiunilor suferite în detenţie.

Avocatul a precizat că Iulia Timoşenko va continua greva foamei. "Este a opta zi, stă în pat, nu mănâncă nimic, apă bea", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici