Viktor Ianukovici intenţiona să mobilizeze mii de membri ai forţelor de securitate la Kiev

Preşedintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, întocmise un plan ce prevedea mobilizarea a mii de membri ai forţelor de securitate pentru a înnăbuşi protestele care în cele din urmă l-au îndepărtat de la putere, potrivit unui document publicat online şi citat de The Guardian, în ediţia electronică.

1123 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici intenţiona să mobilizeze mii de membri ai forţelor de securitate la Kiev

Viktor Ianukovici (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Jurnaliştii ucraineni analizează mii de documente pe care susţin că le-au găsit în apropiere de opulenta reşedinţă a lui Ianukovici din apropiere de Kiev, după ce acesta a părăsit capitala, iar unele dintre ele au fost deja postate pe Internet, relatează The Guardian.

Deşi autenticitatea lui nu poate fi confirmată, deputatul Hennadi Moskal, fost adjunct al ministrului de Interne în guvernarea Iuliei Timoşenko, a publicat pe Internet un document care detaliază un plan de înconjurare a Pieţei Independenţei - locul unde a avut loc revolta - şi trimiterea unor luneşti care să deschidă apoi focul asupra protestatarilor.

Planul prevedea implicarea unor vehicule armate şi a aproximativ 22.000 de poliţişti, inclusiv 2.000 de membri ai Berkut (forţele antirevoltă).

Moskal susţine că a publicat acest document pentru a exercita presiuni asupra noilor autorităţi ucrainene pentru a-l aduce pe Ianukovici în faţa justiţiei. Mai multe documente urmează să fie publicate în această săptămână, potrivit unuia dintre jurnaliştii care le-au descoperit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici