Viktor Orban avertizează că refugiaţii ucraineni vor năpădi Europa, dacă Rusia va invada Ucraina

Premierul naţionalist al Ungariei a avertizat că sute de mii de refugiaţi ucraineni ar putea să intre în ţara sa în cazul unei invazii ruse a Ucrainei.

6975 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban avertizează că refugiaţii ucraineni vor năpădi Europa, dacă Rusia va invada Ucraina

Viktor Orban avertizează că refugiaţii ucraineni vor năpădi Europa dacă Rusia va invada Ucraina

Premierul naţionalist al Ungariei a avertizat sâmbătă că o invazie rusă a Ucrainei ar putea declanşa un val de sute de mii de refugiaţi ucraineni ce ar putea ajunge în Ungaria, scrie Independent

Liderul populist de dreapta, Viktor Orban, care şi-a început campania sa electorală pentru alegerile parlamentare din 3 aprilie, a cerut o soluţionare paşnică a tensiunilor în creştere din Europa. 

Orban – un oponent ferm al imigraţiei – a spus că este în interesul Ungariei să „eviteze războiul” căci ar putea provoca un val de refugiaţi ucraineni şi o perturbare a economiei.

În timp ce a cerut o rezoluţie a tensiunilor prin dialog, Orban a spus că se opune planurilor Uniunii Europene de a folosi sancţiuni împotriva Rusiei ca efect de descurajare.

„Sancţiunile, politicile punitive, prelegerile sau orice alt fel de aroganţă din partea marilor puteri sunt excluse”, a spus Orban.

Orban, care conduce Ungaria din 2010, a căutat să aibă cele mai strânse relaţii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Într-o întâlnire cu Putin la Kremlin desăptămâna trecută, Orban a făcut lobby pentru creşterea importului de gaze din Rusia şi a lăudat cooperarea sporită a Budapestei cu Moscova în domeniile energiei, comerţului şi securităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici