Viktor Orban consideră că iniţiativa lui Emmanuel Macron poate fi un "început bun" pentru o "dezbatere serioasă" despre viitorul UE, dar Ungaria insistă că se opune imigraţiei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că iniţiativa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, poate fi un "început bun" pentru o "dezbatere serioasă" despre viitorul Europei, subliniind că există diferenţe de opinie în principal în materie de imigraţie.

752 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban consideră că iniţiativa lui Emmanuel Macron poate fi un "început bun" pentru o "dezbatere serioasă" despre viitorul UE, dar Ungaria insistă că se opune imigraţiei

Orban: Iniţiativa lui Macron poate fi un "început bun" pentru o"dezbatere serioasă" despre viitorul UE

"Această iniţiativă ar putea marca începutul unei dezbateri europene serioase... În privinţa detaliilor, sigur că avem diferenţe de opinii, dar mult mai important decât opiniile divergente este ca această iniţiativă să fie un început bun în sensul unui dialog serios şi constructiv pe tema viitorului Europei", afirmă liderul Ungariei într-un comunicat transmis agenţiei de presă Reuters.

Într-un alt comunicat, transmis postului France24, Biroul premierului Viktor Orban îl critică direct pe Emmanuel Macron, catalogându-l un "politician proimigraţie". "Macron crede că imigraţia este bună. Noi credem că este ceva rău", precizează Biroul premierului ungar.

Viktor Orban s-a remarcat printr-o abordare dură faţă de imigraţie, contestând politicile flexibile ale Germaniei. Guvernul Ungariei s-a opus sistemului de redistribuire a imigranţilor extracomunitari propus de Uniunea Europeană.

Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa. Liderul de la Paris a pledat pentru "renaşterea europeană", subliniind că "scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului". "Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol", a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă "un simbol al crizei cu care se confruntă Europa". "În privinţa imigraţiei, cred într-o Europă care îşi protejează atât valorile, cât şi frontierele", a precizat Macron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici