Viktor Zubkov, prezentat pentru postul de prim-ministru al Rusiei

Kremlinul a prezentat candidatura lui Viktor Zubkov, şeful unui serviciu federal de luptă împotriva spălării banilor, pentru funcţia de prim-ministru, a anunţat miercuri Boris Grizlov, preşedintele Dumei de Stat, citat de agenţia Interfax, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Viktor Zubkov, prezentat pentru postul de prim-ministru al Rusiei

Viktor Zubkov, prezentat pentru postul de prim-ministru al Rusiei

Anterior, cotidianul Vedemosti anunţase că prim-vicepremierul rus Serghei Ivanov, posibil candidat în alegerile prezidenţiale din martie 2008, urma să fie numit la conducerea Guvernului de la Moscova.

"Serghei Ivanov ar putea fi numit premier foarte curând (...) Decizia este practic luată", scria cotidianul economic citând surse de la Kremlin şi apropiate administraţiei prezidenţiale.

"Candidatura lui Zubkov va fi examinată vineri", a precizat Grizlov.

Preşedintele Vladimir Putin a acceptat miercuri demisia premierului Mihail Fradkov şi a întregului guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Viktor Zubkov, 65 de ani, se află la conducerea Serviciului Federal de Supraveghere Financiară din cadrul Ministerului de Finanţe. El a lucrat în anii 1990 în Comisia de Relaţii Externe a primăriei din Saint-Petersburg, condusă la acea vreme de Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici