Violenţe domestice în timpul izolării. Peste 4.000 de persoane au fost arestate, în Londra, de la începutul măsurilor restrictive

Poliţia Metropolitană din Londra a arestat mai mult de 4.000 de persoane pentru abuz domestic, de când oamenii sunt nevoiţi să stea izolaţi acasă pentru a limita răspândirea de coronavirus.

570 afișări
Imaginea articolului Violenţe domestice în timpul izolării. Peste 4.000 de persoane au fost arestate, în Londra, de la începutul măsurilor restrictive

Violenţe domestice în timpul izolării. Peste 4.000 de persoane au fost arestate, în Londra, de începutul măsurilor restrictive

Restricţiile impuse de Covid-19 şi îndemnul de „a sta acasă” sunt vitale pentru a gestiona criza de sănătate publică, însă, din păcate acest lucru a făcut ca victimele violenţei domestice să fie şi mai vulnerabile”, a spus comandantul Sue Williams, de la Poliţia Metropolitană din Londra, potrivit CNN.

„Victimele trebuie să fie asigurate că îşi pot părăsi casele pentru a scăpa de abuz şi pentru a cere ajutor şi nu vor fi penalizate în niciun fel pentru că nu au menţinut distanţa socială. Principala noastră problemă este să protejăm victimele şi alţii care sunt afectaţi şi, de asemenea, să pedepsim vinovaţii”, a adăugat aceasta.

Au existat îngrijorări că, în timpul izolării, s-ar putea mări cazurile de violenţă domestică, în jurul lumii. Câteva oraşe americane au raportat mai multe astfel de incidente în ultima perioadă.

Foto: Hepta

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici