Violenţe în centrul Londrei în cursul unui protest faţă de restricţii şi vaccinare

  • Proteste violente în centrul Londrei faţă de vaccinare şi faţă de restricţiile antiepidemice.
  • Protestatarii au atacat forţele de ordine, în faţa Parlamentului britanic.
550 afișări
Imaginea articolului Violenţe în centrul Londrei în cursul unui protest faţă de restricţii şi vaccinare

Violenţe în centrul Londrei în cursul unui protest faţă de restricţii şi vaccinare

Sute de protestatari care se opun vaccinării şi restricţiilor au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, luni după-amiază, în centrul Londrei, conform publicaţiei The Evening Standard.

Violenţele au avut loc în faţa Parlamentului britanic, în zona Westminster din Londra.

Protestatarii au scandat "Ruşine poliţiei!" şi "Arestaţi-l pe Boris Johnson!", iar unii demonstranţi au aruncat cu sticle spre agenţii forţelor de ordine. Traficul rutier a fost oprit în zonă din cauza protestelor.

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că 11 protestatari au fost reţinuţi.

„Răspundem la o demonstraţie în faţa Parlamentului. Grupuri de oameni au blocat circulaţia. Agenţii de poliţie sunt la faţa locului, discută cu protestatarii şi încearcă să deblocheze rapid şoseaua", a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Conform unor surse, la protest participă circa 2.000 de persoane.

Mulţi protestatari au pancarte pe care scrie "Libertate". Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţiile de călătorie şi de condiţionarea accesului la anumite evenimente de prezentarea unui certificat COVID-19 care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ al unui test.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici