VIOLENŢE în Cisiordania: Confuntări între forţele israeliene şi studenţii palestinieni la porţile unei universităţi. Mai multe persoane au fost rănite

Confruntări între forţele israeliene şi studenţii palestinieni au izbucnit în timpul unei manifestaţii de-a lungul zidului israelian care separă oraşul palestinian Abu Dis de Ierusalim, fiind rănite mai multe persoane, relatează site-ul agenţiei de presă AFP.

932 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE în Cisiordania: Confuntări între forţele israeliene şi studenţii palestinieni la porţile unei universităţi. Mai multe persoane au fost rănite

VIOLENŢE în Cisiordania: Confuntări între forţele israeliene şi studenţii palestinieni la porţile unei universităţi. Mai multe persoane au fost rănite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Forţele israeliene au forţat, luni, porţile unei universităţi din Csiordania, în apropiere de Ierusalim, pentru a se confrunta cu studenţii palestinieni care aruncau cu pietre în poliţişti, retrăgându-se în interiorul clădirii.

Studenţii universităţii Al-Quds din Abu Dis au atacat zidul, unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale ocupaţiei israeliene în Palestina, protestând faţă de valul de violenţe dintre israelieni şi palestinieni care durează de mai bine de o lună.

"Este responsabilitatea noastră să ne mobilizăm în fiecare zi împotriva acestui zid, deoarece deja prea mulţi şi-au sacrificat viaţa pentru patrie", a declarat Amanda Manasra, reprezentantă a sindicatului studenţilor afiliată Partidului Popular comunist.

Atunci când manifestanţii s-au dispersat, gărzile de frontieră s-au apropiat şi au reacţionat cu bile de cauciuc, gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare faţă de ploaia de pietre lansată din interiorul universităţii. Poliţiştii au forţat apoi grilajul porţilor universităţii pentru a continua să lupte împotriva studenţilor în interiorul campusului.

Această intruziune a forţelor israeliene este una dintre primele astfel de acţiuni într-o universitate palestiniană de la începutul lunii octombrie în contextul violenţelor actuale. Numeroase persoane au fost rănite în confruntările de luni, suferind răni fizice din cauza bilelor de cauciuc sau intoxicaţii din cauza gazului lacrimogen lansat de autorităţile palestiniene. Nu există un bilanţ exact al răniţilor.

Potrivit unui student, universitatea a fost locul unor confruntări similare duminică seara, soldaţii israelieni intrând în universitate.

Din 1 octombrie, în confruntările dintre cele două comunităţi religioase, au murit 69 de palestinieni şi nouă israelieni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici