Violenţe în Hong Kong: Poliţia a folosit bombe cu benzină şi gaze lacrimogene, după ce protestatarii au atacat sediul agenţiei naţionale de ştiri a Chinei - FOTO, VIDEO

Protestele antiguvernamentale din Hong Kong s-au intensificat, participanţii civili intrând în coliziune cu forţele de ordine după ce au atacat sediile mai multor instituţii aparţinând Chinei, dintre care şi agenţia chineză de ştiri Xinhua, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1170 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Hong Kong: Poliţia a folosit bombe cu benzină şi gaze lacrimogene, după ce protestatarii au atacat sediul agenţiei naţionale de ştiri a Chinei - FOTO, VIDEO

Protestatarii din Hong Kong au atacat sediul agenţiei naţionale de ştiri a Chinei

Mişcarea de protest din Hong Kong a atins cote alarmante sâmbătă după ce participanţii civili au atacat agenţia naţională de ştiri a Chinei, Xinhua, forţele de ordine răspunzând prin lansarea de bombe cu benzină şi gaze lacrimogene pentru a estompa manifestaţia antiguvernamentală.

Străzile din Hong Kong sunt acoperite de gaze lacrimogene, obligându-i pe protestatari să se retragă, într-un demers de anihilare a manifestanţilor ce au început să solicite autonomia totală faţă de Beijing, după ce acesta a anunţat că îşi va consolida controlul asupra teritoriului chinez.

Clădirile băncilor şi companiilor chineze au făcut în mod frecvent obiectul atacurilor lansate de protestatari, ca o formă de revoltă împotriva autorităţilor chineze.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici