Violenţe în Irlanda de Nord, înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden

Indivizi rămaşi neidentificaţi au atacat agenţi de poliţie din provincia britanică Irlanda de Nord, în cursul unui marş neautorizat împotriva Acordului de Pace din anul 1998, violenţele intervenind înaintea vizitei preşedintelui SUA, Joseph Biden.

555 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Irlanda de Nord, înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden

Sursa foto: Twitter

Incidentul a avut loc în zona cu populaţie naţionalistă pro-irlandeză Creggan, în Londonderry. Patru indivizi cu cagule pe feţe au atacat vehicule ale poliţiei, iar una dintre maşini a luat foc. Poliţia a anunţat că nicio persoană nu a fost rănită şi a făcut apel la calm, conform agenţiei Reuters.

"Agenţii noştri au fost atacaţi în zona Creggan cu sticle incendiare şi alte obiecte aruncate asupra vehiculelor prezente la o paradă neautorizată. Deocamdată, nu au fost raportate persoane rănite", a comunicat Poliţia nord-irlandeză. Parada a fost organizată în contextul împinirii a 25 de ani de la semnarea Acordului din Vinerea Mare, care a pus capăt conflictului dintre unioniştii britanici şi naţionaliştii de etnie irlandeză. Unele grupuri continuă să se opună păcii, astfel că în Irlanda de Nord sunt violenţe sporadice.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va efectua marţi o vizită oficială în oraşul nord-irlandez Belfast, iar ulterior se va deplasa în Dublin, capitala Irlandei. Vizita are rolul evidenţierii "progreselor enorme înregistrate de la semnarea Acordului din Vinerea Marea (Belfast) în urmă cu 25 de ani", a transmis Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici