Violenţe în timpul protestelor de la Barcelona, izbucnite după ce mai mulţi lideri separatişti au fost condamnaţi la ani grei de închisoare - VIDEO

Catalanii pro-independenţă au ieşit în număr mare pe străzile Barcelonei, luni, pentru a protesta faţă de condamnarea mai multor lideri separatişti catalani la nouă până la 13 ani în închisoare pentru rolul pe care l-au avut în tentativa de proclamare a independenţei regiunii Catalonia în 2017. Forţele de ordine au folosit bastoane în încercarea de a dispersa oamenii care s-au adunat la aeroportul din Barcelona pentru a protesta.

1413 afișări
Imaginea articolului Violenţe în timpul protestelor de la Barcelona, izbucnite după ce mai mulţi lideri separatişti au fost condamnaţi la ani grei de închisoare - VIDEO

Proteste spontane la Barcelona, după ce mai mulţi lideri separatişti au fost condamnaţi la ani grei de închisoare - VIDEO

UPDATE 18:00 Protestatarii s-au strâns în apropierea ieşirii de la metrou în incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona.

Un număr tot mai mare de protestatari este prezent la aeroport, astfel că poliţia suspendarea circulaţiei metroului spre aeroport.

Proteste spontane la Barcelona, după ce mai mulţi lideri separatişti au fost condamnaţi la ani grei de închisoare

Sute de studenţi şi funcţionari protestează în diferite zone din Barcelona, blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituţii guvernamentale.

Manifestaţii similare se desfăşoară şi în alte localităţi din Catalonia, cum ar fi Girona şi Lleida.

Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denunţat decizia instanţei supreme, catalogând-o drept „un act de răzbunare, nu un act de justiţie".

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunţat luni că nouă lideri separatişti catalani au primit sentinţe între 9 şi 13 ani în închisoare.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici