Violenţe sporadice la Atena, în cea de-a şasea zi de proteste

Confruntările între tineri şi forţele de poliţie continuă în zona Şcolii Politehnice din centrul oraşului Atena, pentru cea de-a şasea zi consecutiv, după ce un adolescent a fost împuşcat de un poliţist săptămâna trecută.

21 afișări
Imaginea articolului Violenţe sporadice la Atena, în cea de-a şasea zi de proteste

Violenţe sporadice la Atena, în cea de-a şasea zi de proteste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cartierul Exarhia, din centrul capitalei elene, unde se află Şcoala Politehnică, circa 40 de tineri au aruncat cu pietre împotriva forţelor anti-revoltă, care au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. Trei persoane au fost arestate.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, Şcoala Politehnică împreună cu alte 15 instituţii universitare şi 100 de licee din Atena şi Salonic, sunt ocupate de la începutul săptămânii de studenţi şi elevi, în semn de protest faţă de moartea lui Alexis Grigoropoulos, ucis sâmbătă de un poliţist.

La Salonic, câteva zeci de tineri continuă să ocupe Universitatea, iar în oraş continuă jafurile şi confruntările cu poliţia, de la începutul acestei săptămâni.

Câţiva profesori din cadrul instituţiei, citaţi de presa locală, au declarat că birourile şi arhivele lor au fost distruse. Conform legii, poliţia nu poate interveni în universităţi.

Grecia se confruntă de sâmbătă, de la moartea unui adolescent, cu un val de violenţe care au provocat pagube semnificative în zeci de bănci şi sute de magazine din Atena şi marile oraşe ale ţării.

Citeşte şi:


Noi confruntări la Atena şi Salonic

Poliţistul care a ucis un adolescent la Atena, inculpat oficial pentru omucidere voluntară

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici