Violenţele din Myanmar provoacă moartea a nouă persoane

Nouă persoane, dintre care opt manifestanţi şi un jurnalist japonez, au fost ucise joi în cadrul violenţelor din Myanmar, a anunţat presa oficială, citată de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Myanmar provoacă moartea a nouă persoane

Violenţele din Myanmar provoacă moartea a nouă persoane

Anterior, AFP relata, citând martori şi surse din cadrul spitalelor, că cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte trei au fost rănite de gloanţe, în timp ce câteva zeci au fost bătute, în timpul operaţiunilor de reprimare a manifestaţiilor de la Rangoon.

În urma incidentelor, un cameraman japonez al algenţiei nipone de informaţii video APF, Kenji Nagai, în vârstă de 50 de ani, a fost ucis. Prezent adesea în zonele marcate de conflicte, acesta intrase în Myanmar în urmă cu două zile. Ministerul japonez de Externe încearcă să confirme identitatea acestuia.

O sursă din cadrul spitalului birman a precizat că victima a decedat în urma rănilor provocate de gloanţe.

Este primul cetăţean străin ucis de la intensificarea violenţelor la Rangoon unde, în cea de a doua zi consecutivă a demonstraţiilor, forţele de securitate au deschis focul în vederea dispersării manifestanţilor.

Japonia este principalul furnizor de ajutor către Myanmar, oferind sprijin în reconstrucţia ţării. Potrivit autorităţilor de la Tokyo, în Myanmar locuiesc 635 de japonezi, numeroase instituţii de presă nipone având corepondeţi speciali la Rangoon.

Joi, zeci de mii de persoane ostile juntei militare, în majoritate tineri şi studenţi, au manifestat timp de şase ore în cel puţin cinci cartiere ale celui mai mare oraş din Myanmar, declară martorii oculari.

Manifestaţiile, care s-au soldat cu sute de arestări, au încetat în jurul orei locale 18 (14.30, ora României), au adăugat martorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici