Virusul misterios din China a făcut a doua victimă. Ce măsuri au luat autorităţile până acum

Autorităţile medicale din China au anunţat că încă o persoane a murit din cauza epidemiei de pneumonie, izbucnită în oraşul chinez Wuhan, scrie The Guardian.

816 afișări
Imaginea articolului Virusul misterios din China a făcut a doua victimă. Ce măsuri au luat autorităţile până acum

Sursa FOTO: Profimedia Images

Bărbatul de 69 de ani fusese internat în spital cu funcţie renală anormală şi leziuni severe la multiple organe, a anunţat comisia medicală municipală din Wuhan. Bărbatul a murit la data de 15 ianuarie.

Cel puţin 41 de oameni au fost diagnosticaţi cu pneumonia cauzată de noul virus, fapt care a determinat autorităţile din Hong Kong să grăbească măsurile de depistare, precum înfiinţarea punctelor de control a temperaturii corporale, scrie The Guardian.

Testele preliminare de laborator, citate de televiziunea de stat, arată că patogenul ar putea proveni de la un nou tip de coronavirus, o familie de viruşi care cauzează infecţii precum răceli obişnuite sau Sindromul respirator sever acut (SARS). 

Autorităţile din Japonia au confirmat, joi, că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost infectat cu noul virus, iar o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, cu o tulpină misterioasă a virusului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) a avertizat că este posibilă o epidemie la scară largă.

Prima persoană care a murit în urma epidemiei a fost un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Wuhan.

De asemenea, autorităţile din Wuhan au anunţat că focarul de infecţie a fost localizat la o piaţă care comercializa fructe de mare, complexul fiind închis de la data de 1 ianuarie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici