VIRUSUL Zika: Polinezia franceză nu mai este afectată de epidemie. Majoritatea populaţiei este acum imună

Ministerul polinezian al Sănătăţii a informat că virusul Zika, transmis prin intermediul ţânţarilor, nu mai circulă în Polinezia franceză, după ce a lovit această colectivitate în perioada 2013-2014, cu doi ani înainte să se propage la scară mondială, relatează AFP online.

1083 afișări
Imaginea articolului VIRUSUL Zika: Polinezia franceză nu mai este afectată de epidemie. Majoritatea populaţiei este acum imună

VIRUSUL Zika: Polinezia franceză nu mai este afectată de epidemie. Majoritatea populaţiei este imunizată

În contextul unei epidemii care capătă caracter global, în special în ţările tropicale, ministerul a dat asigurări că "nu există vreun risc cunoscut de contaminare cu virusul Zika pentru turiştii care vor să ajungă în Polinezia franceză".

Majoritatea populaţiei este imunizată după această epidemie, "ceea ce face puţin probabil ca ea să circule din nou, deocamdată".

Autorităţile medicale estimează că virusul Zika a afectat "cel puţin 60 la sută" din 280.000 de polinezieni, potrivit primelor aproximări ale unui studiu în curs de desfăşurare.

Patruzeci şi doi dintre ei au fost afectaţi de sindromul Guillain-Barré, la puţin timp după ce au contactat virusul. Această boală atacă sistemul nervos periferic, provocând slăbirea organismului, sau chiar paralizia membrelor, deseori reversibilă, care poate dura mai multe luni.

Virusul Zika a atacat de asemena femei însărcinate în Polinezia, generând 18 malformaţii congenitale, dintre care între 10 şi 12 pot fi asociate microcefaliei, potrivit unui director al unui centru de cercetare.

Cercetările privind epidemia din Polinezia reprezintă o sursă importantă de informaţii pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi pentru ţările afectate în prezent de virusul Zika.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici