Visa şi Mastercard, ameninţate cu acţiuni în justiţie în urma măsurilor luate împotriva WikiLeaks

Datacell, compania care permite site-ului WikiLeaks să primească donaţii efectuate prin card bancar, a afirmat că va da în judecată societăţile Visa Europe şi Mastercard, acuzându-le că exercită o "influenţă politică asupra legii", relatează BBC News Online.

16 afișări
Imaginea articolului Visa şi Mastercard, ameninţate cu acţiuni în justiţie în urma măsurilor luate împotriva WikiLeaks

Visa şi Mastercard, ameninţate cu acţiuni în justiţie în urma măsurilor luate împotriva WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Datacell a declarat că va încerca astfel să oblige aceste societăţi să reia autorizarea de plăţi către site-ul de informaţii.

Directorul executiv al Datacell, Andreas Fink, a cerut companiei Visa "pur şi simplu să îşi facă treaba la care se pricepe, adică transferurile de bani". Datacell a adăugat că măsura luată de Visa s-ar extinde iniţial pe parcursul a şapte zile.

Visa Europe a suspendat marţi autorizarea de plăţi către WikiLeaks, declarând că vrea să afle dacă afacerile site-ului WikiLeaks "contravin regulilor de operare ale Visa". Mastercard a precizat că suspendă viramentele către WikiLeaks "până când situaţia se rezolvă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici