GALERIE FOTO   „Visul american” sau fuga de rasism? Sute de români de etnie romă caută azil în statul Texas din SUA

  • Sute de adulţi şi copii români şi-au pus vieţile în pericol în căutarea unei vieţi mai bune.
  • Fug de rasismul din ţara în care s-au născut, România, spun ei, conform reporterilor Reuters.
1290 afișări
Imaginea articolului „Visul american” sau fuga de rasism? Sute de români de etnie romă caută azil în statul Texas din SUA

FOTO Profimedia

Poliţiştii de frontieră din zona graniţiei Mexicului cu Texas au încercat să vorbească cu migranţii în spaniolă. Au spus însă, în engleză, că vin din România, conform Reuters.
 
Nu este primul „val” de oameni disperaţi din România, care încearcă să intre în Texas în ultimele săptămâni, pentru a cere azil. 
 
Românii au traversat râul Rio Grande în bărci, la începutul lunii şi acum aşteaptă la graniţa cu Texas. Majoritatea sunt familii cu bebeluşi sau copii mici.
 
Peste 2.000 de români au luat acelaşi drum în 2021, cifră identică cu anul 2016. Peste 200 au fost arestaţi.
 
Mulţi cetăţeni de etnie romă fug din România pentru a scăpa de discriminare, persecuţii şi sărăcie, toate agravate de pandemia de COVID-19, arată Margareta Matache, directoare a programului pentru Romi la Universitatea Harvard. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici