Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, din cauza celui mai puternic atac cibernetic

Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, în urma a ceea ce experţii cataloghează drept "cel mai mare atac cibernetic din istorie", comis prin intermediul unor hackeri est-europeni.

764 afișări
Imaginea articolului Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, din cauza celui mai puternic atac cibernetic

Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, din cauza celui mai puternic atac cibernetic (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit experţilor, un conflict între un grup care luptă împotriva mesajelor de tip spam şi o companie de găzduire web a condus la atacuri cibernetice care au afectat infrastructura principală a Internetului,  informează BBC News online.

Atacurile au afectat servicii de web precum Netflix, iar specialiştii avertizează că riscă să fie blocate inclusiv serviciile bancare şi cele de email.

Autorităţile din cinci state investighează atacurile cibernetice.

Spamhaus, un grup care are sedii la Londra şi Geneva, este specializat în furnizarea de filtre care să blocheze mesajele de tip spam. Pentru a face acest lucru, firma a realizat o bază electronică a serverelor utilizate pentru trimiterea de spam. De curând, Spamhaus a blocat servere administrate de Cyberbunker, o companie olandeză de găzduire web.

Sven Olaf Kamphuis, purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, a acuzat Spamhaus de abuz de poziţie, argumentând că această companie nu ar trebui lăsată să ia decizii privind funcţionarea Internetului.

Spamhaus susţine că Cyberbunker, în cooperare cu "grupuri infracţionale" din estul Europei şi Rusia, se află la originea celui mai mare atac cibernetic din istorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici