Vizita de miercuri a preşedintelui egiptean în Germania a fost redusă din cauza crizei din Egipt

Vizita preşedintelui egiptean Mohamed Morsi în Germania, care trebuie să înceapă miercuri, este "până acum" în vigoare, însă redusă la "câteva ore", a declarat marţi agenţia oficială Mena, în timp ce Egiptul traversează o nouă criză după câteva zile de violenţe puternice.

127 afișări
Imaginea articolului Vizita de miercuri a preşedintelui egiptean în Germania a fost redusă din cauza crizei din Egipt

Mohamed Morsi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Vizita preşedintelui Morsi, prevăzută iniţial pentru miercuri şi joi în Germania, a fost redusă "la câteva ore", conform agenţiei Mena.

La Berlin, un purtător de cuvânt al guvernului a confirmat anterior vizita liderului egiptean. "Vizita este confirmată", a declarat acesta pentru AFP.

Anterior, preşedinţia franceză anunţase că Mohamed Morsi, care trebuia să se întâlnească cu omologul său francez Francois Hollande, vineri, la Palatul Elysee, a amânat vizita la Paris.

Principala coaliţie a opoziţiei, Frontul salvării naţionale (FSN) a chemat egiptenii la proteste vineri în întreaga ţară, după violenţele din ultimele zile.

Aceste violenţe s-au soldat cu 52 de morţi, majoritatea la Port-Said şi Suez (nord-est), unde armata a fost trimisă pentru a proteja instituţiile publice şi instalaţiile strategice precum canalul Suez.

Vizita la Berlin căuta "să acorde un impuls economiei egiptene şi să atragă mai multe investiţii", conform purtătorului de cuvânt al lui Morsi, Yasser Ali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici