Vizita lui Putin în Crimeea denotă o "lipsă de respect" pentru suveranitatea Ucrainei, afirmă Kievul

Ministerul ucrainean de Externe a apreciat că vizita preşedintelui rus, Vladimir Putin, în Crimeea, pe 13 şi 14 august, reprezintă o dovadă a "lipsei de respect" faţă de suveranitatea Ucrainei, relatează agenţia oficială Ukrinform.

283 afișări
Imaginea articolului Vizita lui Putin în Crimeea denotă o "lipsă de respect" pentru suveranitatea Ucrainei, afirmă Kievul

Vizita lui Putin în Crimeea denotă o "lipsă de respect" pentru suveranitatea Ucrainei, afirmă Kievul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest pas (vizita lui Putin în Crimeea), făcut în pofida avertizărilor Kievului, este încă o dovadă a lipsei de respect din partea Rusiei pentru suveranitatea Ucrainei", afirmă ministerul, potrivit unui comunicat.

Diplomaţia ucraineană subliniază că "vizitele" oficialilor ruşi în Crimeea reprezintă "o încercare nereuşită de a acorda legitimitate «organelor de stat» ilegitime de pe teritoriul ucrainean ocupat temporar".

"Practic, oficialii ruşi aprobă acţiunile care au dus la apariţia unor probleme economice şi sociale, la persecutarea jurnaliştilor şi a vorbitorilor de limbă ucraineană", declară ministerul.

Putin a avut miercuri şi joi întâlniri cu liderii din Crimeea.

"Trebuie să ne dezvoltăm ţara cu calm, cu demnitate şi în mod eficient, fără să ne izolăm de restul lumii, fără să rupem relaţiile cu partenerii noştri, dar fără să permitem totuşi să fim trataţi în mod dispreţuitor", a declarat Putin de la Ialta, în Crimeea, citat de agenţiile ruseşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici