Vizitatori captivi în Parcul Shanghai Disney din cauza COVID. Zonele de distracţie sunt deschise

Parcul Disney din Shanghai se închide din cauza descoperirii unor cazuri de infectare cu virusul SARS CoV 2, iar vizitatorii aflaţi în interior nu pot pleca fără a obţine un rezultat negativ la testul COVID.

628 afișări
Imaginea articolului Vizitatori captivi în Parcul Shanghai Disney din cauza COVID. Zonele de distracţie sunt deschise

Sursa foto: Twitter

Shanghai Disney a devenit cel mai recent loc care şi-a închis porţile din cauza politicii stricte a Chinei în ceea ce priveşte cazurile COVID. Vizitatorilor aflaţi în interior li s-a comunicat că nu pot părăsi parcul de distracţii până când nu vor prezenta un test negativ, potrivit BBC.

Această măsură vine după ce sâmbătă Shanghai a raportat 10 cazuri de transmitere locală. Controversata politică chineză „zero-COVID” a dus deja la închiderea a milioane de persoane, uneori în locuri neobişnuite. Este vorba despre mall-uri, locuri de muncă şi un magazin Ikea.

Pentru cei rămăşi în interiorul Shanghai Disney, zonele de distracţie au rămas deschise. Pe lângă parcul tematic, zonele din jur au fost şi ele închise brusc la scurt timp după descoperirea cazurilor COVID.

Autorităţile din Shanghai au anunţat pe platforma WeChat că în parc nu mai sunt primiţi noi vizitatori, iar cei aflaţi în interior pot pleca doar după ce obţin un rezultat negativ al testului. Autorităţile au mai spus că toţi cei care au vizitat parcul începând de joi trebuie să furnizeze trei rezultate negative ale testelor timp de trei zile consecutive.

Nu a fost precizată o dată la care parcul va fi redeschis. Shanghai Disney a precizat că biletele vor fi valabile timp de şase luni şi că se vor acorda rambursări. Închiderea bruscă vine la doar două zile după ce parcul a început să funcţioneze la o capacitate redusă pentru a se conforma măsurilor COVID.

Nu este prima dată când parcul se închide pe neaşteptate. În noiembrie anul trecut, 30.000 de persoane au fost blocate în interior după ce autorităţile au ordonat ca toată lumea să fie testată în cadrul procedurii de depistare a contactelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici