Vladimir Putin critică poziţiile antiruse ale lui Joseph Biden, dar salută atitudinea acestuia privind controlul armamentului

  • Vladimir Putin critică poziţiile antiruse ale lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA
  • Preşedintele Rusiei: "Observăm o puternică retorică antirusă. Din nefericire, suntem obişinuiţi cu acest lucru"
  • Însă Vladimir Putin salută atitudinea lui Joe Biden privind controlul armamentului strategic
1709 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin critică poziţiile antiruse ale lui Joseph Biden, dar salută atitudinea acestuia privind controlul armamentului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a observat poziţii antiruse ale lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, salutând însă atitudinea acestuia faţă de controlul armamentului strategic.

"Referitor la candidatul Partidului Democrat, observăm o puternică retorică antirusă. Din nefericire, suntem obişinuiţi cu acest lucru", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Însă liderul de la Kremlin a notat că Joseph Biden a făcut declaraţii încurajatoare despre Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), ultimul acord nuclear major între Rusia şi SUA, care va expira în februarie dacă nu va fi prelungit.

"Candidatul Biden a spus public că este pregătit pentru prelungirea Noului START sau pentru un nou tratat de limitare a armamentului strategic, iar acesta este un element foarte important al cooperării noastre viitoare", a precizat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a subliniat că va coopera cu oricare preşedinte al SUA.

Joseph Biden, fost vicepreşedinte al SUA, este rivalul preşedintelui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Moscova şi Washingtonul nu au ajuns încă la un acord prevind prelungirea Noului tratat START, dar emisarul american pentru Controlul armamentului a transmis marţi că se înregistrează "progrese importante" în negocieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici