Vladimir Putin declară că avea relaţii de prietenie cu opozantul Boris Nemţov, asasinat în februarie

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că avea relaţii de prietenie cu opozantul Boris Nemţov, care a fost asasinat la Moscova în februarie, şi a calificat uciderea acestuia drept un act tragic şi ruşinos, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

428 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin declară că avea relaţii de prietenie cu opozantul Boris Nemţov, asasinat în februarie

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eram prietenoşi, ţineam legătura. El era un opozant dur faţă de mine şi de autorităţi în general, dar aveam relaţii destul de prietenoase când discutam", a afirmat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii.

El a calificat asasinarea lui Nemţov drept un act ruşinos şi tragic. "Am mai spus acest lucru, consider că este un act absolut ruşinos; tragic şi ruşinos", a insistat preşedintele rus.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, un fost vicepremier devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat crima şi a promis să găsească criminalii.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a "liniei directe cu Vladimir Putin", care a început la ora 12.00 (12.00, ora României), programul fiind difuzat în direct de mai multe posturi de televiziune şi de radio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici