Vladimir Putin declară că Moscova şi Kievul trebuie să-şi apere prietenia

Rusia şi Ucraina trebuie să păstreze tradiţiile de fraternitate care unesc cele două popoare, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, cu ocazia comemorării a 70 de ani de la eliberarea Ucrainei de sub ocupaţie nazistă, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

306 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin declară că Moscova şi Kievul trebuie să-şi apere prietenia

Vladimir Putin declară că Moscova şi Kievul trebuie să-şi apere prietenia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Părinţii şi bunicii noştri au apărat împreună, cu devotament şi curaj, libertatea şi independenţa patriei noastre (...). Noi trebuie să păstrăm cu grijă tradiţiile de prietenie şi ajutor reciproc pe care ei ni le-au lăsat", se arată într-o telegramă de felicitare a liderului rus, difuzată de serviciul de presă al Kremlinului.

Putin consideră că este "extrem de important" ca generaţiilor tinere să li se insufle "valorile patriotice" şi să se contracareze "orice tentativă de a renaşte ideologia nazistă, de a alimenta ura interetnică şi de a falsifica istoria noastră comună".

Liderul de la Kremlin a precizat de asemenea că îi doreşte "poporului frate" ucrainean "pace şi prosperitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici