Vladimir Putin denunţă apelurile lui Obama şi Hollande privind înlăturarea lui Bashar al-Assad

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad, informează publicaţia Le Point în ediţia online.

5126 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin denunţă apelurile lui Obama şi Hollande privind înlăturarea lui Bashar al-Assad

Vladimir Putin denunţă apelurile lui Obama şi Hollande privind înlăturarea lui Bashar al-Assad (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Am cel mai mare respect pentru omologul meu american şi pentru cel francez, însă ei nu sunt cetăţeni sirieni şi nu trebuie prin urmare să fie implicaţi în alegerea liderilor unei alte ţări", a declarat Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Naţiunilor Unite de la New York, după o lungă discuţie cu preşedintele Obama despre Siria.

Preşedintele rus nu a exclus lansarea de lovituri împotriva grupării Stat Islamic în Siria, în sprijinul oferit aliatului său Bashar al-Assad, şi i-a acuzat pe omologii săi american şi francez că doresc să decidă cine trebuie să conducă ţara devastată de război. Problema din Siria a reprezentat obiectul unei confruntări între Vladimir Putin şi Barack Obama.

Această întâlnire oficială a fost "constructivă şi (...) în mod surprinzător deschisă", a spus Putin.

"După mine, există o bază de cooperare pentru problemele noastre comune", a spus el. Preşedintele rus a revenit de asemenea, asupra strategiei sale militare şi diplomatice în cazul Siriei.

La tribuna Naţiunilor Unite, Putin a propus luni dimineaţa o coaliţie internţională extinsă pentru a învinge gruparea Stat Islamic, în susţinerea armatei de la Damasc. El a menţionat de asemenea, colaborarea cu preşedintele iranian Hassan Rohani, un alt aliat al regimului sirian. În schimb, Putin a exclus posibilitatea să trimită în Siria trupe terestre.

Obama şi Putin au prezentat luni divergenţele lor privind Siria: preşedintele american a spus că al-Assad este un "tiran", iar cel rus este de părere că el reprezintă singura autoritate legitimă pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici